۵ گام برای شناخت اولیه مهارت پیوت تیبل

شروع هر آموزش مهمترین بخش روند یادگیری است. به این دلیل که درک مفاهیم پایه تأثیری کلیدی در یادگیری مهارتها دارد در این مطلب رضا موسوی خواه، مدرس دوره مهارت گزارشسازی فوق حرفهای در اکسل، ۵ گام اولیه شناخت مهارت استفاده از ابزار پیوت تیبل را بیان میکند.
کاربر معمولی ساعتها وقت صرف میکند، ولی کاربر حرفهای فقط چند دقیقه زمان نیاز دارد!
کاربرانی که بهطور مداوم از اکسل استفاده میکنند قطعا با دادههای گسترده و پراکنده روبهرو شدهاند. کاربران معمولی ساعتها وقت صرف میکنند تا دادههایشان را بررسی کنند و با کنار هم قرار دادن آنها نتایج جدیدی به دست آورند. در مقابل، کاربران حرفهای با استفاده از ابزار پیوت تیبل آن دادهها را به جدول محوری تبدیل کرده و در عرض چند دقیقه تحلیلهایی دقیق، کاربردی و شگفتانگیز ارائه میدهند.
برای حل بسیاری از مشکلات در اکسل باید به پیوت تیبل تسلط پیدا کنید.کسانی که با قابلیتهای این ابزار خارقالعاده آشنایی ندارند در کار با اکسل با مشکلاتی روبهرو میشوند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکانپذیر نبودن استخراج نتایج جدید از ترکیب اطلاعات دو جدول مجزا
- سختی زیاد در تحلیل دادههای حجیم و گسسته
- وجود نداشتن تنظیماتی برای فیلترهای پیشرفته و خلق نتایج جدید
- پیچیده و زمانبر بودن اقدامات ضروری برای دستیابی به نتایج دقیق حاصل از مقایسههای آماری دادهها
- نبودن ابزار گرافیکی برای مقایسه قدم به قدم دادهها با استفاده از زمان درج آنها
- و …
در این مطلب به عنوان اولین گام در یادگیری به آموزش مباحث مقدماتی پیوت تیبل خواهیم پرداخت.
گام اول: آشنایی با بانک اطلاعاتی (دیتابیس) و استانداردسازی آن
در طراحی جداول محوری اولین و پایهایترین نکتهای که باید درباره آن بدانیم دیتابیس یا بانک اطلاعاتی است. هر دیتابیس باید دارای مشخصات ویژهای باشد و بر اساس استانداردهای جدول محوری تنظیم شده باشد.
دیتابیس در واقع همان اطلاعاتی است که میخواهیم برای ساخت جدول محوری از آنها استفاده کنیم. این اطلاعات میتواند خروجی یک نرمافزار باشد یا بهصورت دستی جمعآوری شده باشد. در طراحی دیتابیس پنج مورد اصلی باید رعایت شود:
- هیچ سطر و ستون خالی نداشته باشد
- سلول ادغام شده (Merge) نداشته باشد
- عنوان (Title) ستونها متناسب با محتوای ستون باشد
- تا حد امکان ستونهای ترکیبی به ستونهای مجزا از هم تفکیک شده باشند
- دادههای یکسان در ستونهای مشابه وجود نداشته باشد
برای اینکه دقیقتر با دیتابیس و مفاهیم استاندارسازی آن آشنا شوید حتما ویدیوی زیر را مشاهده کنید.
گام دوم: معرفی و استانداردسازی دیتابیس نمونه
در دوره گزارشسازی فوق حرفهای با پیوت تیبل با انتخاب دیتابیسی بهعنوان نمونه و اعمال تمامی موارد و نکات بر روی آن استفاده آسان از امکانات جدول محوری را آموزش میدهیم. در ویدیوی زیر شما میتوانید با این دیتابیس آشنا شوید و نحوه استانداردسازی آن را طبق مواردی که در نکته قبل بیان شد ببینید.
گام سوم: تبدیل دیتابیس به جدول
جدول یک مفهوم و ابزار قدرتمند برای زمانی است که اطلاعات بهطور مداوم در حال زیادشدناند و ما قصد داریم از همه اطلاعات قدیمی و جدید در کار خاصی استفاده کنیم. بهعنوانمثال در دیتابیس نمونه اگر دادهها را بهصورت معمولی استفاده و پیوت تیبل را ایجاد کنیم، وقتی دادههای جدیدی به زیر رکوردهای قبلی اضافه شود دیگر در جدول محوری دخالت داده نشده و اطلاعات آن بهروز نمیشود. اما وقتیکه از جدول استفاده میکنیم هر زمان که اطلاعات جدیدی به رکوردهای قبلی اضافه شود سریعا به جدول محوری نیز وارد میشود.
یکی از مواردی که حتما قبل از ساخت پیوت تیبل باید رعایت شود این است که دیتابیس تبدیل به جدول شده تا پویایی جدول محوری حفظ شود و نیازی به اصلاح محدوده شرکت داده شده در ساخت آن نباشد.
در ویدیوی آموزشی زیر به شما نشان داده میشود که چطور دیتابیس را به جدول تبدیل کنید.
گام چهارم: ایجاد جدول محوری و آشنایی با آن
این نکته آغاز آشنایی با ساخت پیوت تیبل است. در ابتدا ساخت پیوت تیبل خیلی راحت به نظر میرسد و با چند کلیک ساختن آن به پایان میرسد. اما بعد از ایجاد پیوت تیبل باید به این موضوع توجه کنید که در این ابزار کاربردی جزئیات بسیار مهماند و باید یاد بگیرید که هر قسمت برای ایجاد چه موضوعی مناسب است.
هر تغییر کوچک ایجاد شده در این ابزار میتواند نمایش نتایج بهدست آمده را بهکلی تغییر دهد. شناخت قسمتهای مختلف این ابزار و آشنایی با جزئیات و مفاهیم به دانشجو کمک میکند هر خروجی که در ذهن دارد را پیادهسازی کند.
در ویدیوی پایین به نحوه ساخت جدول محوری میپردازیم.
گام پنجم: بررسی چند مثال
بعد از ایجاد پیوت تیبل هیچچیز بهاندازه چند مثال کاربردی نمیتواند تأثیرگذار باشد. در ویدیوی زیر از یک مثال ساده شروع و به ترتیب مثالها را مشکلتر کردیم تا علاوه بر آشنایی بیشتر با جزئیات این ابزار قدرتمند بتوانید کاربرد آن را نیز یاد بگیرید.
در مثالهایی که گفته میشود حتما به جزئیات دقت کنید. در این ابزار تغییر هر گزینهای ممکن است منجر به ایجاد خروجی جدید و کاملا متفاوتی شود.
با مفاهیم پایه و نحوه ساخت جدول محوری آشنا شدیم. حالا بهتر است بدانید نکتهیار دورهای طراحی کرده تا دانشجوها بهصورت عملی و کاربردی با امکانات پیشرفتهتر این ابزار حرفهای در اکسل آشنا و در مدت زمان کم به یک تحلیلگر حرفهای اطلاعات تبدیل شوند.
اگر جزو علاقهمندان به این ابزار هستید و یا حتی از کار کردن با این ابزار میترسید به شما پیشنهاد میکنیم حتما از لینک زیر نگاهی به سرفصل دروس بیاندازید و توضیحات دوره را مطالعه کنید.
دانلود فهرست دروس دوره مهارت گزارشسازی در اکسل (پیوت تیبل)
نویسنده: رضا موسویخواه
ویراستار: ریحانه موسوی
منبع: محتوای اختصاصی تهیه شده در وبسایت نکتهیار
V 1.0.0
میخوای بیشتر یاد بگیری؟
مهارت گزارشسازی فوق حرفهای در اکسل + هدیه ویژه
در این دوره به معرفی و آموزش ابزار گزارشگیری در اکسل (PivotTable) میپردازیم که شاید آن را با نام جدول محوری یا پاشنهای میشناسید.
مخاطبان: کسانی که به هر نحوی با دادههای زیادی سروکار دارند و میخواهند از آن دادههای خام گزارشها و تحلیلهای دقیق و حرفهای به نمایش بگذارند.
زمان: 178 دقیقه
تعداد جلسات: 31
مدرس: سید رضا موسویخواه
ورژن نرمافزار: Microsoft Office 2013
پوشش آموزش: تمامی نسخهها تا مایکروسافت آفیس 2019
نوع دوره: تصویری
فرمت: MP4
نوع دسترسی: امکان دانلود بلافاصله پس از ثبتنام
مبلغ دوره: ۱۶۹۰۰۰تومان – به مدت محدود ۹۹۰۰۰تومان
پیشنیاز: دوره آچارفرانسه اکسل (تازهکارها) و دوره آچارفرانسه اکسل (تکنسین حرفهای)
نسخه آموزش:1.5
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۹۸
تاریخ آخرین بهروزرسانی: ۲۲ مهر ۹۸
تغییرات آخرین بهروزرسانی 1.5 : اضافه شدن ویدیوی راهنما در اول دوره-اضافه شدن ویدیوی نحوه تمرین و ادامه مسیر آموزش در انتهای دوره
مدتزمان پشتیبانی: 6 ماه از لحظه ثبتنام
پاسخی بگذارید